петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu održana Međuokružna smotra folklornih ansambala Borskog i Zaječarskog okruga

U Negotinu održana Međuokružna smotra folklornih ansambala Borskog i Zaječarskog okruga

U organizaciji Saveza amatera Srbije i Doma kulture “Stevan Mokranjac“, u Negotinu je održana Međuokružna smotra folklornih ansambala Borskog i Zaječarskog okruga. Ansаmbl koji zаdovolji kriterijume selekcione komisije stiče prаvo učešćа nа zаvršnom Festivаlu nаjboljih folklornih аnsаmbаlа Srbije 6. i 7. аprilа u Čаčku.

I pored najave da će na priredbi nastupiti tri KUD – a iz Bora, Knjaževca i Negotina, publika u Negotinskom Domu kulture bila je u prilici da uživa u nastupima Škole folklora „Кolo“ Doma kulture iz Кnjaževca i Kulturno-umetničkog društva “Stevan Mokranjac” iz Negotina. Obzirom da je ansambl iz Knjaževca nastupio revijalno, selekciona komisija koju je delegirao Savez amatera Srbije, Milan Brujić, dugogodišnji rukovodilac i koreograf KUD-a “Abrašević” i Ilija Pavlović, muzički urednik Prvog programa Radio Beograda, ocenjivali su nastup Kulturno-umetničkog društva “Stevan Mokranjac” iz Negotina.

KUD “Stevan Mokranjac” predstavio se dvema koreografijama Dejana Ivkovića, vlaškim igrama iz Negotinske krajine i igrama iz Crnorečja. Pevačka grupa izvela je kompoziciju “Da sam izvor voda ladna”, a orkestar “Štubičko poselo” i za kraj “Staru Vlajnu”.

Negotinski ansambl je na osnovu prikazanog programa dobio i određenu ocenu, međutim još uvek nije poznato i da li će se naći među 18 KUD – ova u Srbija koja zadovoljavaju kriterijume Selekcione komisije da 6. i 7. aprila nastupi u Čačku na završnom Festivalu najboljih folklornih ansambala Srbije, kako ističe Milan Brujić član žirija rezultati će uskoro biti poznati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts