петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Svetski dan pozorišta u Zaječaru (VIDEO)

Svetski dan pozorišta u Zaječaru (VIDEO)

Svake godine povodom obeležavanja Svetskog dana pozorišta čita se tradicionalna poruka koju objavljuje Medunarodni pozorisni institut. Karlos Seldran, režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube, u ovogodišnjoj poruci pozorište je nazvao zasebna zemlja, jednom velikom teritorijom koja obuhvata čitav svet. Za glumca zaječarskog pozorišta Miloša Tanaskovića ono predstavlja dom.

Svetski dan pozorišta u Zaječaru obeležava se predstavom Bliskost, koja je gostovala  u mnogim gradovima Srbije, ali i Hrvatskoj.

Đuričić je najavio rad na predstavi „Petra“ koju će režirati Irfan Mensur, a u kojoj će, između ostalog, najverovatnije glumiti Tanja Bošković. U septembru će sa Desimirom Stanojevićem početi priprema mjuzikla „Violinista na krovu“, a uveliko se radi na organizaciji Zoranovih dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts