недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Da li Zaječarci žele vanredne izbore? (VIDEO)

Da li Zaječarci žele vanredne izbore? (VIDEO)

Prema pisanjima Večernjih novosti narednih dana predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić trebalo bi da obavi seriju konsultacija sa koalicionim partnerima, ali i razgovore sa nekim od ključnih svetskih političkih figura, nakon čega će odlučiti o raspisivanju vanrednih izbora. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da konačna odluka zavisi od mnogo faktora, ali ne i od zahteva dela opozicije, dok je članica Predsedništva SNS i ministarka građevine Zorana Mihajlović izjavila da su izbori najbolji način da se vidi šta građani misle o određenoj politici, kao i da je ona lično za vanredno glasanje. Interesovalo nas je šta Zaječarci misle o mogućim vanrednim izborima.

Da bi se izbori zakazali za 23. jun, oni najranije mogu biti raspisani do 24. aprila, a najkasnije do 9. maja. Ukoliko bi se na biračka mesta izlazilo 30. juna, izbori moraju biti raspisani u periodu između 1. i 16. maja. Da bi došlo do vanrednih izbora, predsednik države morao bi da raspusti Narodnu skupštinu, i to na obrazloženi predlog Vlade.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts