петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Počinju besplatne pripreme za IT odeljenje u Zaječaru (VIDEO)

Počinju besplatne pripreme za IT odeljenje u Zaječaru (VIDEO)

Obzirom da su od Ministarstva prosvete informacione tehnologije prepoznate kao zanimanje za koje vlada velika zainteresovanost, zaječarska Gimnazija će naredne školske godine upisati drugo specijalizovano IT odeljenje. Kako bi se osmaci sa teritorije zaječarskog i borskog okruga na najbolji način pripremili za prijemni ispit u ovoj školi biće organizovana besplatna pripremna nastava.

Školske 2018/2019. u zaječarskoj Gimnaziji upisano je prvo specijalizovano IT odeljenje.

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT-odeljenju biće krucijalne za njihov dalji razvoj. Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti ovih odeljenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima. Takođe, zahvaljujući kompetencijama, ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije biti deo inovativnih startap kompanija. Prijavljivanje za prijemni ispit je od 13. do 17. maja od 9 do 14 časova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts