среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Održan 8. građanski protest u Zaječaru  #1od5miliona

Održan 8. građanski protest u Zaječaru #1od5miliona

Zoran Ivošević , bivši sudija Vrhovnog suda, na 8. građanskom protestu u Zaječaru  #1od5miliona govorio je o tome kako se vlast odnosi prema Ustavu zemlje. Na ovom skupu Zaječarcima se obratio njihov sugrađanin i penzioner Vladimir Dragović rekavši kako na horizontu vidi tračak nade da će se ostvariti ono zbog čega se građani svakog petka okupljaju na protestima. „Istovremeno na horizontu možete uočiti plamenove, a to je vatra koja se širi Srbijom jer je u preko 90 gradova ustao narod na noge da sruši  ovaj mrak koji vlada našom zemljom“, rekao je Dragović. On je govorio o teškom položaju penzionera i njihovoj žrtvi kada su im umanjene penzije bez njihove volje.

Jedan od govornika bio je dr Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka koji je uočio simboliku između borbe za prava žena i protesta koji su se održali istog datuma. „Ovo nije dan kada muškarci prema njima treba jednom godišnje da pokažu pažljivost i nežnost. To je dan koji simboliše borbu žena za ravnopravnost i jednakost šansi u svakom segmentu ljudskog života. Ovaj dan značajan jer simboliše izborena prava žena na dostojanstvo u prvom redu za učešće na izborima, na koje svaki čovek ima pravo“, rekao je Čupić.

U četvrtak 7. marta profesor Čupić govorio je na 4. skupu u Negotinu na kome je rekao: „Ovo je protest protiv uzurpatora i uzurpacija koji razaraju društvo i državu. Vi koji ste izašli na vaše trgove i ulice pripadate najsvesnijima, onima kojima savest ne dozvoljava da se ponižavaju pred gorima. Vi nosite istorijski duh Negotinske Krajine, duh borbe za slobodu i pravdu“.  On je pozvao sve zaposlene u zdravstvenom, obrazovnom i pravosudnom sistemu Negotina da se priključe protestu građana, podrže ih i odupru se velikom poniženju kojem ih je podvrgla vlast.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts