четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Devetogodišnji Janko Mladenović teži da postene najbolji teniser sveta (VIDEO)

Devetogodišnji Janko Mladenović teži da postene najbolji teniser sveta (VIDEO)

Odličan đak koji je skoro na školskom takmičenju iz matematike bio među najboljima, zahvaljujući dobroj organizaciji vremena postiže da svakodnevno trenira tenis više od 2 godine. Janko Mladenović je ovaj sport zavoleo pored starijeg brata, a o njegovom uspehu i napornom radu svedoče brojni pehari, medalje i diplome. Na skorašnjem Otvorenom prvenstvu Vojvodine za dečake do deset godina osvojio je još jedan pehar.

Jankov uzor je Novak Đoković, a da bi dostigao njegovu svetsku slavu, on svakodnevno trenira sa starijim bratom Veljkom, pored koga je zavoleo tenis. Devetogodišnji Janko do sada se takmičio u Šidu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Boru, Knjaževcu, Dimitrovgradu, Prokuplju, Pančevu i mnogim drugim mestima. Na tim turnirima sa njim idu mama Sanja i tata Bojan.

Gradska uprava Zaječar više puta je podržala rad ovog mladog sportiste obezbedivši prevoz i smeštaj, što Jankovim roditeljima jako znači, jer, kako kažu, on verovatno ne bi posetio sve turnire na kojima je dostigao zapažene rezultate.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts