четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Održan 4. građanski protest, položeno cveće ispred bivše zaječarske televizije (VIDEO)

ZAJEČAR: Održan 4. građanski protest, položeno cveće ispred bivše zaječarske televizije (VIDEO)

Građanski protest pod nazivom „1 od 5 miliona“ održan je na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru po 4. put. Pred okupljenim ljudima ovog petka govorio je Žika Branković, planinar i dugogodišnji borac protiv korupcije koji je komentarisao trenutnu političku situaciju u zemlji.

„Još jednom smo se okupili mi slobodni građani da uputimo još jedan vapaj za spas građanske demokratije, za spas naše Srbije i za spas ovog grada. Ne tražimo mnogo, tražimo vladavinu prava i socijalnu pravdu. Tražimo da se stane na put korupciji koja razara sve državne i društvene sisteme. Nikada nije bilo ovako loše obrazovanje, zdravstvo, bezbednost, kultura, pravosuđe“, rekao je Žika Branković. On je dodao da Srbiju ne mogu spasiti oni sa kupljenim diplomama, oni koji žive i hrane se ružičastim televizijama, već mladi ljudi koji vole svoju zemlju, hoće da rade i grade, koji imaju i vole svoju decu, koji će poštovati sve građane Srbije. „Samo to je garant da neće krenuti stranputicom. Jedini spas je prepoznati ljude koji vuku te promene i dati im punu podršku. To ste vi, dragi sugrađani, koji ste skupili hrabrost da svakog petka, i kada je toplo ili hladno, i kada je kiša ili sneg da se nađete na ovom trgu“ istakao je Branković pred spomenikom Nikole Pašića u Zaječaru.

Nakon obraćanja govornika okupljeni su krenuli u mirnu protestnu šetnju protiv nasilja, vređanja i omalovažavanja, a organizatori ističu da je ovo jedan vid podrške ali i osude fizičkog napada na Vladimira Petkovića, aktivistu i bubnjara protesta. Tokom šetnje uručena su otvorena pisma namenjena Saši Mirkoviću i Bošku Ničiću koje organizatori smatraju odgovornim za trenutno stanje u kome se nalazi Zaječar. Pred zgradom bivše zaječarske televizije dugogodišnji novinar Srđan Tomić simbolično je položio cveće.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts