уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Usvojen je novi Statut opštine Negotin i lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu.

Usvojen je novi Statut opštine Negotin i lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu.

U Negotinu je održana 14. sednica SO Negotin na kojoj je usvoje novi statut opštine kao i lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu. Pomenuto skupštinsko zasedanje obeležila je i odluka odbornika DS da u buduće ne učestvuje u radu lokalnog parlamenta.

14. skupštinsko zasedanje u Negotinu uslovilo je donošenje pet važnih odluka, među kojima je novi statut opštine Negotin koji je usaglašen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, kao i lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu. Statut opštine Negotin uređuje prava i dužnosti opštine i način njihovog ostvarivanja, broj odbornika, organizacija i rad organa i službi, način upravljanja građana poslovima iz nadležnosti opštine, uslovi za ostvarivanje oblika neposredne samouprave…

Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Negotin za 2019. godinu predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na teritoriji opštine Negotin kojim se definišu ciljevi i prioriteti i utvrđuju programi i mere lokalne politike zapošljavanja koji će se raealizovati u 2019.godini.

„Aktivna politika zapošljavanja u opštini Negotin je od velike važnosti tako da su odlukom o budžetu u opštini Negotin za 2019. godinu predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 2.000.000. Od toga će 1.200.000 biti opredeljeno za program samozapošljavanja“, istakao je mr milan Uruković predsednik SO Negoti dodajući da se za te namene od resornog ministarstva očekuje još dodatnih 1.000.000 dinara i da će u toku godine biti izvršeno 11 subvencija za samozapošljavanje, dok će za program stručne prakse biti izdojeno 800.000 dinara.

Pored usvajanja niza odluka i rešenja, treba spomenuti i to da su odbornici DS upoznali skupštinu sa odlukom da u buduće neće učestvovati u radu SO Negoti, obrazlažući takvu odluku zahtevima građanskog protesta „1 od 5 miliona“.

“ Mi smo ovde zato što su nas građani izabrali da zastupamo njihove interese, i ovakav čin DS nije korektan“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković komentarišući odluku opozicicije da ne učestvuje u radu Skupštine.

Na pomenutoj sednici je doneta i Odluka o taksi prevozu na teritoriji opštine, i potvrđen mandat odborniku SO Negotin Žaklini Jakovljević sa liste Aleksandar Vučić SNS – SPS Ivica Dačić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts