субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
ZAJEČAR: Kreativne radionice za decu u Narodnom muzeju, uskoro humanitarna prodajna izložba

ZAJEČAR: Kreativne radionice za decu u Narodnom muzeju, uskoro humanitarna prodajna izložba

Kreati vni osnovci zaječarskih škola na radionicama u Narodnom muzeju svojim rukama prave igračke od gline. Predmeti kao što su sove, tvrđave, tabla za Čoveče ne ljuti se i ostalo uveliko se suše i spremaju za dalju doradu, a kada budu spremni naći će se na humanitarnoj prodajnoj izložbi i prikupljena sredstva biće namenjena deci kojoj su potrebna.

Direktorka muzeja Maja Živić istakla je da deca najlakše uče nove veštine kroz igru, a to je i jedan od ciljeva ovih radionica koje se realizuju u okviru projekta „Mila moja – dečije igračke od praistorije do danas“ i u kome učestvuje još 5 muzeja.

Zbog velikog interesovanja za vajanje i modelovanje gline u planu je da se tokom maja organizuju radionice u dvorištu Radul begovog konaka koje će obuhvatiti veći broj dece, rekla je direktorka ove ustanove.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts