петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Učenici zaječarske Tehničke škole projektom „Pametno ogledalo“ osvojili 3. mesto u Nišu

Učenici zaječarske Tehničke škole projektom „Pametno ogledalo“ osvojili 3. mesto u Nišu

Nikola Zdravković i Jovan Prvulović učenici su Tehničke škole u Zaječaru i zajedno su radili na projektu „Pametno ogledalo“ koje im je, u konkurenciji od 85 radova, donelo treće mesto na 11. Konferenciji studentskih projekata IEEESTEC na Elektronskom fakultetu u Nišu.

„Pisali smo rad o projektu koji smo radili i da bismo se prijavili na takmičenje na tome smo radili oko 3 meseca zbog obima rada, ušli smo u Zbornik radova i napravili smo praktičan rad zbog koga smo i osvojili 3. mesto.  Napravili smo „Pametno ogledalo“, odnosno ogledalo koje omogućava multitasking, odnosno obavljanje više radnji istovremeno. Npr. dok perete zube ujutru možete videti vreme, datum, mejlove, podsetnik i slično“, rekao je Jovan Prvulović, učenik Tehničke škole.

„Konkurencija je bila jaka. Među 85 radova i 120 prijavljenih učesnika osvojili smo 3. mesto. Jako smo ponosni na naš postignuti rezultat“, rekao je Nikola Zdravković, učenik Tehničke škole.

„Pametno ogledalo“ nije jedini rad sa kojim je Tehnička škola učestvovala na ovom takmičenju. „Ove godine, pored „Pametnog ogledala“, učestvovala su još 2 rada. Prvi rad je predstavljao kombinovani sistem za detekciju vlage i temperature, a drugi je android platforma za kontrolu životnih uslova u terarijumu“, rekao je Dejan Nikolić, profesor elektro-grupe predmeta i mentor učenika.

Učenici zaječarske Tehničke škole, sada već tradicionalno, učestvuju na ovoj konferenciji. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts