четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
NOĆ KNJIGE: Najprodavaniji Vuk Drašković i Lusinda Rajli

NOĆ KNJIGE: Najprodavaniji Vuk Drašković i Lusinda Rajli

Noć knjige u Zaječaru svake godine veoma je posećena, ali gužva u knjižari Kaligraf ne sprečava ljubitelje pisane reči da natenane razgledaju naslove, birajući sebi najprimamljivije, i da strpljivo čekaju u redu za kupovinu. Ohrabrujuće je što i najmlađi Zaječarci posećuju ovu manifestaciju, jer je za intelektualni razvoj dece važno stvaranje navike čitanja.

„Ove godine je bilo više rezervacija knjiga nego svih prethodnih. Ljudi su shvatili da ukoliko ne dođu ranije i ne obezbede sebi naslove koje žele bude veliki problem da se pored ovolike gužve pronađu svi ti naslovi. U decembru je uvek izuzetno veliki odziv i interesovanje, a najviše se čita beletristika“, rekla je Irena Jović Stanojević iz knjižare „Kaligraf“.

Naslovi koji su se najviše kupovali jesu „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića i peti nastavak serijala o sedam sestara Lusinde Rajli „Mesečeva sestra“. Noć knjige se u Srbiji održava 19. put po redu, dok je u Zaječaru ova manifestacija uspešno organizovana po 16. put.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts