петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
ZOO VRT biser grada Bora!

ZOO VRT biser grada Bora!

Grad Bor je nadaleko poznat po višedecenijskom rudarenju i proizvodnji najkvalitetnijeg bakra, upravo su navedene karakteristike bile zanimljive godinama u nazad turistima i putnicima namernicima, međutim Bor se ubraja u red modernih gradova koji pored moderne infrastrukture posetiocima nudi i druge zanimljivosti koje su sadržane u turističkoj ponudi ovog grada. Definitivno biser i ponos grada Bora jeste ZOO vrt koji je u ovom gradu izgrađen 2011. godine i prostire se na oko 2 hektara površine.

U decembru 2011. u Boru je otvoren ZOO vrt, jedan od najlepših u Srbiji. Na površini od oko 2 ha, u vrtu boravi više od 70 vrsta životinja ili preko 130 jedinki.

ZOO Vrtove nazivaju i zatočeništvom, međutim činjenica je da zahvaljući njima neke retke životinjske vrste imaju šansu da opstanu. Sadašnji „stanari“ poput tigra, lama, medveda, antilope, zebre, berberskih ovaca, majmuna, krokodila,imaju izuzetno dobar tretman, što se može videti na prvi pogled. Prema rečima Slađane Savić PR-a Borskog ZOO Vrta, jako je teško nabaviti nove jedinke, pored komplikovane procedure životinje su i jako skupe, te u današnje vreme kada novac ima važnu ulogu u svim sverama života, gest dobre volje pojedinaca ima nemerljiv žnačaj. Naime ZOO Vrt u Boru je pre izvesnog vremena na poklon dobio par Čeljabinskih dvogrbih kamila.

“ Gospodin Konstantin Ivanovič Strukov je boraveći u poseti RTB- u obišao i naš ZOO Vrt, obzirom da voli životinje želeo je našem vrtu da pokloni dve jedinke sa prostora odakle je on rodom. U pitanju su Čeljabinske dvogrbe kamile Miša i Maša koji su novi stanari u našef vta u 2018. godini“, istakla je Slađana Savić PR-a Borskog ZOO Vrta.

Interesantno je što je ZOO Vrt izuzetno čist i nema neprijatnih mirisa koji su očekivani, obzirom na stanare ovog prostora. Pored konfornih i funkcionalnih objekata u kojima su smeštene životinje, u vrtu je osposobljen i opremljen prostor za boravak odraslih i dece. Treba istaći da cena ulaznice iznosi 100 dinara, i da godinama nije menjana a da Deca uzrasta do 12 godine ne plaćaju ulaz ali je obavezno prisustvo jedne punoletne osobe.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts