понедељак, 1 јуна, 2020

20 godina sa vama
Sutra počinje 27. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“

Sutra počinje 27. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“

U zaječarskom teatru sutra počinje 27. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“. Festival posvećen glumcu svečano će otvoriti glumac i reditelj Radoš Bajić, u 20:00 sati. Na otvaranju nastupa ansaml domaćina, Narodnog
pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sa premijerom predstave „Audijencija/Vernisaž“ Vaclava Havela u režiji Božidara Đurovića. Naredne večeri gostuje Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba sa predstavom „Ustav Republike Hrvatske“ po tekstu Rajka Grlića i Ante Tomića, a u utorak 16.10.2018. Atelje 212 iz Beograda izvešće predstavu „Noćna straža“ Fedora Šelija u režiji Borisa Liješevića. U sredu će nastupiti Narodno pozorište“ Ivan Vazov“ iz Sofije sa predstavom „Krivac“ Dimitra Dimova, u četvrtak će publika imati prilike da pogleda predstavu beogradskog Zvezdara teatra „Korešpodenciju“ Borislava Pekića, a u petak „Kralja Lira“ Viljema Šekspira u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Sarajeva. U subotu je na programu festivala „ Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda ,a u nedelju 21.oktobra Narodno pozorište Republike srpske iz Banjaluke nastupiće sa predstavom „Naši dani“ po tekstu Željka Stjepanovića. Dodela nagrada predviđena je 22.oktobra kada će u čast nagrađenih nastupiti Folklorno-plesna grupa iz provincije Henan u Kini.
Ove godine biće održan i 1.Festival malih pozorišnih formi, prateći program Zoranovih dana koji počinje u ponedeljak 15.10.2018. u 18:00 u Domu kulture u Kotlujevcu. Otvoriće ga Nebojša Dugalić monodramom „Ispovest Dmitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog. U utorak u isto vreme na programu je monodrama „Brevrovizija” – u izvođenju Vladimira Cvejića, u sredu „Nadežda Petrović” u izvođenju Biljane Đurović. U četvrtak je na programu duo drama pozorišta „Moruzgva“ iz Zagreba „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića” u petak duodrama „Iz početka“ zaječarskog teatra, a u subotu monodrama „Bog te mazo“ u izvođenju Zorana Karajića.
Iz pratećeg programa festivala izdvajamo još izložbu radova srpskog slikara Miloša Šobajića, koja će biti otvorena u ponedeljak, 15. 10 2018. u 19:00 časova u Radul-begov konak u Zaječaru, kao i promociju knjige Duška Ljuštine „Rasprodano” koja će iste večeri u 19:30 biti priređena u foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts