четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Spuštena zavesa na 27. Zoranove dane

Spuštena zavesa na 27. Zoranove dane

Zavesa 27. Zoranovih dana je spuštena. Festival u čast velikog glumca i rođenog Zaječarca ove godine okupio je vrsne umetnike i kvalitetne predstave koje su postavile visoke kriterijume. Prema oceni žirija u sastavu Nebojša Bradić, predsednik, Dr Miroslav Radonjić, član i Dr Nenad Novaković, član, odlučeno je da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu, dodeli Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav Republike Hrvatske“ Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba.

„Ova nagrada mi puno znači, ali je ne smatram samo svojom nagradom, nego nagradom cele ekipe iz predstave. Zajedno smo radili, uživali i u svakom trenutku se osećali dobro, tako de je ovo naša zajednička nagrada“, rekao je Borko Perić.

Nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeljena je predstavi „Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, a nagradu publike , prosečnom ocenom 9,80 , dobila je predstava „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u režiji Tanje Mandić Rigonat. Ovo je inače prvo izvođenje ovog pozorišnog komada nakon Beograda.

„Ono što je jako dobro jeste da su ocene publike veoma visoke. Mislim da će u tom kontekstu biti mnogo lakše napraviti sledeći festival, jer je ovaj odjeknuo u nekom pozorišnom svetu na pravi način“, rekao je Željko Hubač, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Odlukom žirija kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev pobednik 1. Festivala malih pozorišnih formi je Nebojša Dugalić sa ulogom u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog. Specijalna nagrada ovog festivala pripala je predstavi „Brevrovizija“,koju je predstavio Vladimir Cvejić i predstavi „Bobočka ili drugih 100 stranica Filipa Latinovića“teatra „Moruzgva“ iz Zagreba. U čast nagrađenih nastupio je Umetnički ansambl kineske provincije Henan koji čine dve profesionalne trupe. Jedna je Umetnička trupa pesama i igara provincije Henan, a druga Džongjue Šaolin Zen borilačka akrobatska trupa.

Svečanosti dodele nagrada predhodila je promocija knjige „ Četiri ludila“ Miloša Latinovića o kojoj je govorio Dr Miroslav Miki Radonjić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts