недеља, 12 јула, 2020

20 godina sa vama
Održana 8. “Tikvijada” u Nikoličevu

Održana 8. “Tikvijada” u Nikoličevu

U prepunoj Sali Doma kulture u Nikoličevu održana je 8. “Tikvijada”, manifestacija koju su u ovom selu osnovali Danica i Sergej Križanović.
Posetioci su na izložbi “Tikva kao hrana, lek I ukras” imali priliku da vide 50-tak vrsta tikvi, od najmanjih ukrasnih tikvica do najvećih belih bundeva koje dostižu težinu od preko 40 kg. Vredne domaćice iz Nikoličeva pripremile su fantastične specijalitete od tikve , kako slane tako i slatke, a novina na ovogodišnjoj izložbi je ljuti specijalitet od tikve. Otvarajući manifestaciju Danica Križanović je naglasila da je tikva osim što je hrana, lek i ukras takođe I posuda i podsetila da je nekada na svakom izvoru i bunaru bila velika čaša od tikve.Okupljene meštane Nikoličeva I njihove goste ispred gradske uprave pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Elena
Petrović,koja je odala priznanje osnivačima “Tikvijade” i vrednim domaćinima koji su priredili tako lepu izložbu.Posetioce je pozdravio I predsednik Saveta mesne zajednice Duško Monović. Priređen je i prigodan program u kome su nastupila kulturno-umetnička društva “Ilinsko vrelo” iz Ilina I “Gradec” iz Gradskova, kao i učenici osnovne škole “Dositej Obradović” , izdvojenog odeljenja u Nikoličevu, koji su izveli recital posvećen tikvi.
Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Nikoličevo, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts