петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Kros RTS-a okupio 1600 učesnika u Zaječaru

Kros RTS-a okupio 1600 učesnika u Zaječaru

Tradicionalni Kros Rts-a u Zaječaru okupio je oko 1600 učesnika iz cele Srbije. Nije bilo lako trčati na Kraljevici, a samo najbolji uspeli su da se popnu na pobedničko postolje. Amela Terzić dolazi iz Novog Pazara i osvojila je prvo mesto u kategoriji seniora na 3000 metara: „Bilo je teško obzirom da sam trčala sa drugaricama iz kluba koje su sjajne. Ovo mi je prva trka nakon Evropskog prvenstva, koje i nije išlo kako treba obzirom da sam imala velikh problema sa krvnom slikom, ali vraćam se polako i počinjem da se pripremam za Državno prvenstvo u krosu.“

Zaječar, kao domaćin 28. Krosa RTS-a, potrudio se da sve protekne u najboljem redu. „Nadam se da smo dobri domaćini. Grad Zaječar je uvek bio grad prepoznatljiv po tome što puno ulaže u sport, kako amaterski, školski, tako i profesionalni. Svi znamo koliko je bitno da nam se deca bave sportom, a svi profesori i nastavnici koji su danas ovde doveli decu, znaju da je atletika bazični sport i preduslov za bavljenje svim ostalim sportovima“, rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport.

„Radićemo na tome da se poboljšaju uslovi bavljenja sportom u Zaječaru, pogotovo bavljenje ovim bazičnim sportom, odnosno atletikom. Plan je da na ovom prostoru jednog dana bude napravljena prava atletska staza, a posle bi se to nadograđivalo i postalo otvoreni atletski stadion“, rekao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Nije bilo lako organizovati ovako masovan događaj, ali gradu Zaječaru je to pošlo za rukom. „Mnogo je ljudi učestvovalo u pripremi jednog ovakvog sportskog objekta i jedne ovakve sportske manifestacije, a sama satisfakcija i nagrada svim tim ljudima jeste masovnost i učešće velikog broja takmičara i dece na ovom krosu“, rekao je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Zaječar je do sada 7 puta poneo titulu grada koji je najbolje organizovao Kros Rts-a.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts