уторак, 7 маја, 2024

20 godina sa vama
Uskoro uvećani računi za grejanje, odlučili gradski većnici !

Uskoro uvećani računi za grejanje, odlučili gradski većnici !

U Zaječaru je održana 63. senica Gradskog veća sa predloženim dnevnim redom od 11 tačaka. Ovom prilikom je razmatrano i doneto niz odluka koje će biti upućene skupštini grada zaječara. Većnici su pored ostalog razmatrali predlog odluke o usvajanju detaljnog plana generalne regulacije grada Zaječara severoistok, istok, jug i jugozapad grada Zaječara, kao i program poslovanja JP za planiranje, projektovanje, urbanizam i izgradnju “ Urbanizam Zaječar“ za ovu godinu.

Programom poslovanja javnog preduzeća za planiranje projektovanje izgradnju i nadzor urbanizam u Zaječaru za ovu godinu predviđena je izrada  plansko tehničke dokumentacije u cilj urbanističkog uređenja prostora za potrebe osnivača i trećih lica. U delokrugu rada i  zadataka obzirom na strukturu zaposlenih i pružanje usluga tehničkog nadzora nad izvođenjem objekata, vizija ovog preduzeća je da preuzme ulogu strateškog partnera grada na putu razvoja i privlačenja investicija.

Većnici su na ovoj sednici Ivana Žikića ponovo predložili za vd direktora JK stambenog preduzeća u Zaječaru. On je govoreči o ceni toplotne energije objasnio da se ta cena utvrđuje  na osnovu metodologije koju donosi Vlada republike Srbije, takođe je napomenuo da će iznos koji će korisnici daljinskog grejanja u Zaječaru morati da plaćaju u idućoj grejnoj sezoni biti  uvećan za 4 % i da je podložan promenama, a te promene su uslovljene porastom cene mazuta i još nekih činilaca.

Odbornici su pored pomenutog, doneli odluku o potrebi službenog putovanja pomoćnika gradonačelnika grada Zaječara Milana Stankovića u Italiju i odobrili  korišćenje službenog vozila. Razmatrai je i predlog  zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara u selu Zvezdan. Odbornici su razmatrali i nekoliko  predloga rešenja o odbijanju par žalbi građanja na rešenja odeljenja za lokalni ekonomski razvoj privredu i društvene delatnosti gradske uprave grada Zaječara.

 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts