недеља, 5 маја, 2024

20 godina sa vama
Eparhija timočka i Grad Zaječar domaćini su trećeg Festivala hrišćanske kulture od 20. septembra – 6. oktobra 2018. godine

Eparhija timočka i Grad Zaječar domaćini su trećeg Festivala hrišćanske kulture od 20. septembra – 6. oktobra 2018. godine

I ove godine, festivalski dani biće bogati brojnim duhovnim i kulturnim sadržajima. Pored eminentnih predavača, koncerata i promocija novih knjiga savremenih autora, održaće se i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma 28, 29, i 30. septembra, koji će pored publike pratiti i internacionalni žiri, najavio je vladika Ilarion.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković istakao je da je gradska uprava uklječena u organizaciju većine događaja koji prate  crkveni  kalendar, zajedno sa Eparhijom  timočkom.

U programskoj ponudi izdvaja se i festivalski dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno – umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.
Kvalitetan i raznovrstan program je poziv svima da posete Eparhiju timočku i tako budu deo Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts