петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Takmičenje u fudbalu spaja mališane na Kraljevici

Takmičenje u fudbalu spaja mališane na Kraljevici

Pravilan razvoj kroz sport, druženje i stvaranje takmičarskog duha veoma su važni za decu. Turnir u malom fudbalu za decu rođenu od 2007. do 2011. jedan je od sportskih manifestacija koje se trude da baš to podstiču kod mališana. Drugu godinu za redom na ovom turniru takmiče se i deca sa Kosova i Metohije.

„Ovo je druga godina kako smo gosti u Zaječaru i već se osećamo kao domaćini. Deca uživaju, stvarno nam je prijatno i bez obzira što smo prošli toliki put i ustali u 3 odjutros da bismo stigli, ništa nam nije teško“, rekao je Dejan Krstić, trener Škole fudbala „Gračanica“ iz Gračanice.

Sa Kosova stižu i deca koja treniraju u Školi fudbala „Brezovica“. „Prihvatili smo poziv da bi se naša deca družila sa decom iz Istočne Srbije. Mi na Kosovu i Metohiji nemamo lige svoje pa dosta učestvujemo na ovakvim takmičenjima u Srbiji. To dosta košta i nas i roditelje, ali se borimo i trudimo“, rekao je Zvonko Staletović, trener Škole fudbala „Brezovica“ Štrpce.

Prvog dana turnira igraju 2007, 2009. i 2011. godište, dok će drugog dana turnira snage na terenu odmeriti deca rođena 2008. i 2010. godine. „Turnir je ove godine i memorijalnog i humanitarnog karaktera. Za razliku od prošle godine, sada imamo dvadesetak više ekipa. U 5 starosnih kategorija imamo 80 ekipa“, rekao je Zoran Nikolić, jedan od organizatora turnira.

Ove godine je sudijska organizacija izašla u susret organizatorima ovog humanitarnog i memorijalnog turnira tako što su se sudije odrekle svojih honorara. Organizator turnira u fudbalu za mlađe generacije je OFK 019 uz podršku grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts