среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Nazire se rešenje prekinutog vodosnabdevanja Velikog Izvora

Nazire se rešenje prekinutog vodosnabdevanja Velikog Izvora

12 dana bez vode zadalo je mnogo problema većini meštana sela Veliki Izvor kod Zaječara. Osim za najosnovnije potrebe i ličnu higijenu, Izvorci imaju mnogo muka kako obezbediti vodu za stoku.

Uzrok ovog problema jeste veliko dugovanje Javno komunalnom preduzeću “Vodovod” kome od 2014. godine meštani Velikog Izvora nisu plaćala svoje obaveze. Predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor kaže da celokupni dug Vodovodu iznosi oko 25 miliona dinara.

“Najveći problem je jer mi nemamo pojedinačne ugovore sa Vodovodom. Takođe je problem što nam meštani donose uplatnice, priznanice i tvrde da su platili vodu, međutim od 2014. godine nemamo uplata prema Vodovodu. Tamo se vidi kao da selo uopšte nije plaćalo vodu 4 godine. Mi svi znamo, i imamo svedoke, da su ljudi ispred Mesne zajednice i uzimali pare za vodu na ruke. Zašto to nije išlo na račun Vodovoda mi ne znamo. Nadamo se da će to nadležni organi utvrditi”, rekao je predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor Neli Nikolić.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Marine Milić, osnovni problem je u tome što fizička lica nisu plaćala vodu.

“Najveći problem u Velikom Izvoru je to što meštani, naravno ne svi, nisu vršili uplate vode pojedinačno po svakom domaćinstvu. Činjenica je da svako ko usluge, kao što su voda, struja i slično, koristi da mora da ih plati. Takođe je problem što postoji vodovod koji je seoski I koji se fakturiše od strane Vodovoda Mesnoj zajednici. Znači, to nije voda koju je utrošila Mesna zajednica, već je ona voda koju su utrošili građani a koja se fakturiše preko mesne zajednice od strane Vodovoda”, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

Gradska uprava Zaječar pokrenula je krivični postupak pred Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi se utvrdilo ko je odgovoran u ovom slučaju.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts