уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Manifestacija „Vlaške lepote Balkana“ 31. avgusta i 1. septembra 2018. godine u Velikoj Jasikovi

Manifestacija „Vlaške lepote Balkana“ 31. avgusta i 1. septembra 2018. godine u Velikoj Jasikovi

Mesna zajednica Velika Jasikova i Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ raspisuju konkurs za Najlepšu Vlajnu Balkana.
Stručni žiri će odabrati najlepšu Vlajnu, kao i prvu i drugu pratilju na manifestaciji „Vlaške lepote Balkana“, koja će se održati 31. avgusta i 1. septembra 2018. godine u Velikoj Jasikovi kod Zaječara.
Za sve učesnice obezbeđene su vredne nagrade, a pobednici će pripasti letovanje u Grčkoj za dve osobe.
Propozicije:
Učesnice će imati tri pojavljivanja pred publikom, od kojih jedno treba da bude u narodnoj nošnji, drugo u večernjoj toaleti, a treće po slobodnom izboru.
Prijava treba da sadrži lične podatke kandidatkinje i dve fotografije.
Kandidatkinje ne mogu biti mlađe od 16 godina. Prijave slati na adresu: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, ulica Timočke bune br. 16, 19000 Zaječar, sa naznakom: „Za najlepšu Vlajnu Balkana“, ili doneti lično u prostorije Pozorišta. Rok za podnošenje prijava je 25. avgust 2018. godine.

U okviru manifestacije Vlaške lepote Balkana, biće organizovano i takmičenje za najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme.

Kandidati za takmičenje ne mogu biti mlađi od 16 godina.
Učesnici takmičenja mogu da nastupe u pratnji orkestra koji je obezbeđen od strane organizatora, ili samostalno.
Organizator će izabrati do 20 izvođača koji će se nadmetati za titulu najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme.
Prijave slati do 25.8.2018. na adresu Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, ulica Timočke bune br. 16, 19000 Zaječar, sa naznakom: „Za najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme“, ili doneti lično u prostorije Pozorišta.

Za bliže informacije možete nas pozvati na broj 019/425-426.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts