уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo:  Održana 35. Zlatna bućka Đerdapa, najveći ulovljeni som je dužine 111 centimetara i težine 13,5 kg

Kladovo: Održana 35. Zlatna bućka Đerdapa, najveći ulovljeni som je dužine 111 centimetara i težine 13,5 kg

U Tekiji je 17. i 18. avgusta održana 35. Zlatna bućka Đerdapa, najveći ulovljeni som je kapitalac dužine 111 centimetara težine 13,5 kg a ulovili su ga je Petrović Branislav iz Velike vrbice i Jovanović Dejan iz Beograda. Prema rečima organizatora ulov je ove godine

bio bolji nego prošle, vreme je poslužilo te su takmičari neometano mogli da bućkom mame soma na udicu. Na takmičenju je ove godine učestvovalo 27 takmičarskih parova iz 21 grada i mesta iz Srbije, bilo je učesnika i iz Bugarske koji redovno dolaze. prvog takmičarskog dana ulovljena je 80, 67 kilograma ribe, odnosno 24 soma, najveća ulovljena jedinke prvog dana, je som dužine 100 cm ukupne težine 12 kg. Drugog takmičarskog dana ulovljeno je 69,1kg ribe odnosno 20 riba a najveći ulovljeni som je dužine 111 centimetara težine 13,5 kg. Pored takmičenja u lovu soma na bućku, održane su i prateći programi, pecanje udicom na plovak za decu i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Pored 500 hiljada dinara koje je opredelilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo za ovu manifestaciju, bućku su podržali lokalna samouprava sa blizu milion dinara kao i lokalni privrednici od kojih je Tekijanka i ove godine sponzorisala nagrade.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts