среда, 8 маја, 2024

20 godina sa vama
Održani 1. Petrovdanski dani

Održani 1. Petrovdanski dani

Prvi Petrovdanski dani u Grlištu obeleženi su muzikom, igrom i veseljem. Za razliku od prethodnih godina kada je bila organizovana samo tradicionalna igranka i turnir u malom fudbalu, ovaj Petrovdan obogatio je rok koncert i kulturno umetnički program. Prema rečima Aleksandra Živkovića, predsednika mesne zajednice Grlište, slične manifestacije nije bilo u ovom selu u poslednjih 25 godina, a on se nada da će ovo biti motivacija mladim ljudima da se okupljaju i dalje kako bi tradicionalne vrednosti sačuvali od zaborava.

„Ovakav vid manifestacije je za Grlište od izuzetnog značaja, obzirom da ga unazad dugi niz godina  nije bilo, možda čak od susreta sela kojih već 25 godina nije bilo. Sinoć smo u centru sela imali tradicionalnu igranku, koje poslednjih 4, 5 godina nije bilo, i nekih sat vremena rok svirke. Posećenost je bila izuzetna“, rekao je Živković.

Meštani i posetioci mogli su uživati u bogatom programu koji su za njih pripremili kulturno umetnička društva „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, “Gradec” iz Gradskova, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, folklorna sekcija „Društva Roma“ iz Zaječara i zdravičar Nenad Petković. Organizatori su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Mesna zajednica Grlište, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts