петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Besplatne IT obuke Nacionalne službe za zapošljavanje

Besplatne IT obuke Nacionalne službe za zapošljavanje

Kako se tehnologije razvijaju tako je otvoreno mnogo mogućnosti za zaposlenje. Iako je zbog visokih zarada IT sektor veoma zanimljiv građanima, stručnjaka iz ove oblasti nema dovoljno, te je Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala besplatne obuke za 775 polaznika koji će steći znanja iz oblasti Java programiranja, izrade veb aplikacija, PHP i Net programiranja.

„Uslovi koje lice mora da ispuni kako bi moglo da konkuriše jeste da je na evidenciji NSZ, da ima najmanje završen 4. stepen obrazovanja, da odlično poznaje rad na računaru i znanje engleskon jezika (najmanje A2 nivo)“, rekla je Svetlana Mihajlović, načelnica odeljenja za posredovanje u zapošljavanju u NSZ filijali Zaječar i dodala da će svi kandidati imati i psihološko testiranje, kao i testiranje o poznavanju engleskog i rada na računaru.

Prijavljivanje za ove obuke može se vršiti na sajtu www.itobuke.rs do 22. jula, a tokom septembra počeće sam proces obučavanja nezaposlenih lica. Obuke će biti organizovane u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Užicu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts