среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
CITY GAMES: Knjaževčani pobedili na svom terenu

CITY GAMES: Knjaževčani pobedili na svom terenu

Sportsko takmičenje City Games, koje za cilj ima prvenstveno druženje i zbližavanje učesnika, prvi put je održano u Knjaževcu. Nakon neizvesne borbe pobedu je odnela domaća ekipa, dok je drugo mesto osvojilo Vranje a treće Ljig. Nakon njih  četvrto mesto zauzela je ekipa Svrljiga, Zaječarci peto, dok je Sokobanja zauzela 6. mesto.

Učesnici su se takmičili u  letećem vaterpolu, spasavanju turistkinje, vošarki, ali i igrama magare, pršuta i veslo. Preteča ovih igara jesu Igre bez granica koje su bile jako populane u bivšoj Jugoslaviji.

“Cilj ovog projekta je prvenstveno druženje i zabava, ali kad se bilo kakvo takmičenje uključi, a pogotovo televizija, onda to manje bude zabava a više takmičenje. Mogu reći da nakon svih ovih godina smo došli do razine da se stvarno vrhunski sportaši takmiče u ovim igrama, da gradovi sakupe timove od 6 sportaša” rekao je Miroslav Krzyk, autor projekta.

U Knjaževcu su zastupljene sve vrste sportskih aktivnosti, osim atletike, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, koji je bodrio svoj tim.

“Mi organizacijom ovakvog jednog događaja u Knjaževcu želimo da i dalje nastavimo promociju sporta, zdravog načina života Knjaževca kao grada gde ima dobrih uslova za bavljenje sportom, za razvoj sportskog turizma i to je samo jedan korak u promociji knjaževačkog kraja i bazena na kome se nalazimo”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Pobednik se plasirao za polufinale koje će se u petak 20. jula održati u Čačku a  finalno nadmetanje na Zlatiboru 22. jula. Pobednik finala plasiraće se na evropsko City Games takmičenje koje se održava u  Luksemburgu 2020. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts