четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ambasador Švedske posetio Zaječar

Ambasador Švedske posetio Zaječar

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, gospodin Jan Lundin po prvi put je posetio Zaječar i ovom prilikom obišao carsku palatu Felix Romulijanu i ostale znamenitosti. Njega je ugostio gradonačelnik Boško Ničić sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji.

„Razgovarali smo o mogućim projektima iz oblasti ekologije, o tome kako je Zaječar nekada bio industrijski grad i u kom se stanju sada nalazi. Govorili smo o ulaganjima u infrastrukturu, o nekim perspektivama, ali i o istoriji ovog grada“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Povod ove posete bilo je otvaranje izložbe „Srpsko-švedski diplomatski odnosi od 1917. do 2017. god.” koja je već bila izložena u Stokholmu, Vesterosu, Geteborgu, Malmeu, ali i Nišu, Beogradu i Negotinu.

Stogodišnji diplomatski odnosti Srbije i Švedske, kroz dokumenta i fotografije,  mogu se videti na 25 panoa, a nakon Zaječara ova izložba se seli u Čačak.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts