петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: U Zaječaru je održana promociju knjige „Čitanje Italije, I i II“,

Zaječar: U Zaječaru je održana promociju knjige „Čitanje Italije, I i II“,

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru organizovala je promociju knjige „Čitanje Italije, I i II“, u čitalištu biblioteke. O savremenoj italijanskoj prozi i esejistici govorili su Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu, Gojko Božinović, glavni urednik Izdavačke kuće „Arhipelag“ i Jelena Radovanović, prevodilac.

Sedište Italijanskog instituta za kulturu je u Beogradu, međutim namera nadležnih u ovoj ustanovi je da se posete i ostali gradovi u Srbiji kako bi se predstavila italijanska kultura, pre svega u gradovima u kojima postoji određeni afinitet prema latinskoj istoriji i kulturi.

“  Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde sa gospodinom Gojko Božović kako bi se predstavili aktivnosti našeg italijanski institut za kulturu i publikacije koje smo izdali u saradnji sa izdavačkom kućom „Arhipelag“ „, istakao je Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu.

Uskoro počinje nedelja italijanskog filma u svetu , te postoji inicijativa da Zaječaru budu omogućeni i drugi sadržaji koje će zaimteresovani moći da vide.

Saradnja je moguća u većini gradova u Srbiji ali pre svih u onim sredinama gde su vidljivi ostaci drevne Rimske civilizacije, poput Zaječara gde se nalazi kasno antički lokalitet Felks Romulijana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts