петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Aktivnosti MUP-a na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola

Zaječar: Aktivnosti MUP-a na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova već godinama unazad preduzimaju aktivnosti na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanju povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Tako se i ove godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje projekat „Matura 2018“.

Na teritoriji Policijske uprave u Zaječar, prethodnih godina, aktivnosti policije dale su dobre rezultate i nije bilo evidentiranih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti, istakao je Milan Najdanović pomoćnik komandanta policiske ispostave PU Zaječar.

„U Muzičkoj školi u Zaječaru održano je predavanja na kojem su nadležni policijski službenici maturantima ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, kao i na važnost poštovanja saobraćanih propisa“, rekao je Najdanović.

Osim preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava pojačano kontrolisati javni red u blizini škola, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja. Takođe, pojačano će kontrolisati saobraćaj a kontrole će biti usmerene na mlade vozače i otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanja motornim vozilom u vremenu od 23 do 6 časova sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts