петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla pivaru u Zaječaru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla pivaru u Zaječaru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u pratnji ambasadora Kraljevine Holandije u Srbiji Hendrika van den Dula i direktora kompanije Hajneken Srbija Viktora Gilhofera, obišli su pivaru u Zaječaru. Povod posete je 10 godina uspešnog poslovanja kompanije Hajneken u Srbiji.

Hajneken je u Srbiji prisutan više od deset godina, ova kompanija je investirala više od 200 miliona evra, imaju dve pivare i proizvode prepoznatljiva piva koja se često nalaze na trpezi srpskih domaćina. Menadžment ove Holandske kompanije je zadovoljan kada ostvaruju pozitivan uticaj i odlično poslovanje širom sveta, naročito kada im se pripisuje doprinos u oživljavanju i prosperitetu lokalnih sredina.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je prilikom posete Zaječarskoj pivari istakla značaj pozitivnog poslovanja stranih kompanija, poput Hajnekena u našoj zemllji, naglasivši da je oni zapošljavaju oko 300 ljudi. Ona je rekla da će vlada Srbije i dalje biti dostojan partner kako Hajnekenu tako i drugim kompanijama koje će u buduće poslovati na tlu Srbije.

Vlada Srbije ima još dosta posla pred sobom da dovede i dodatne investitore u Srbiju ali i da obezbedi da se kompanije koje ovde posluju dodatno razvijaju. Holandija je inače jedan od dvadeset najvažnijih trgovinskih partnera Srbije ali još važniji politički partner uz čiju je pomoć moguć dodatni napredak naše zemlje na svom evropskom šputu, zaključeno je na ovom skupu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts