петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
U zaječarskoj biblioteci prof. dr Ljubodrag Dimić održao predavanje na temu „Srpski 20. vek“

U zaječarskoj biblioteci prof. dr Ljubodrag Dimić održao predavanje na temu „Srpski 20. vek“

U matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru profesor doktor Ljubodrag Dimić održao je predavanje na temu “ Srpski 20. vek“.

O ovom veku koji je bio kratak ali veoma krvav i ispunjen ratovima, genocidom,egzodusima, ali velikim seobama i stradanjima Srba, profesor je govorio sa puno nade, ali pokušaja da objasni da je taj vek bio i period uspona srpskog naroda u vremenu postojanja srpske, a potom jugoslovenske države 

O svemu ovome na predavanju “Srpski 20. Vek”  professor  Dimić govorio je sa puno nade, ali I pokušaja da se njegova složenost I osobeni karakter prate bez da išta uprošćava.

Iako je Srbija prošla kroz nekoliko revolucija i diktatura i u 20. veku provela dve trećine njegovog trajanja a predavač prof. dr Ljubodrag Dimić se nada da je najgore za građane Srbije prošlo.

I da će naš narod  u budućnosti i svoju zemlju posmatrati kao svoju državu, a ne kao neki strani entitet u kome je njihov glas bezvredan.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts