четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministarstvo lokalne samouprave dodelilo sredstva opštini Žagubica

Ministarstvo lokalne samouprave dodelilo sredstva opštini Žagubica

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović potpisao je u četvrtak 19 aprila u palati Srbije u Beogradu ugovor sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem o dodeli sredstava za rekonstrukciju Domu kulture u naselju Laznica. Radovi na pomenutom objektu delom će se finansirati sredstvima ministarstva, dok će ostatak obezbediti opština Žagubica.

Na konkurs Ministarstva bilo je prijavljeno blizu 200 projekata iz cele Srbije, vrednosti veće od dve milijarde dinara, odobreno je oko četvrtina ovih projekata kojima će biti završeni započeti ili pokrenuti novi projekti u nekoj u tri oblasti definisanih uredbom o dodeli sredstava iz fonda za lokal, rekao je resorni ministar “ Mi smo praktično definisali na ovom konkursu tri oblasti, prvi cilj jesu infrastrukturni radovi bilo na sanaciji rekonstrukciji, izgradnji objekata obdaništa, škola, samih zgrada uprave, vodovodne i kanalizacione mreže i u tom cilju 33 lokalne samouprave su dobile sredstva za realizaciju projekata. 18 opština i gradova će dobiti 48 miliona dinara na projektima za unapređenje samouprave dobre uprave ili e-uprave. Treći cilj je pre svega afirmacija kulturnih sportskih tradicionalnih vrednosti, pomoć kulturno-sportskimi turistički manifestacijama, za taj cilj opredeljeno nešto više od 10 miliona dinara i osam lokalnih samouprava će dobiti sredstva po ovom osnovu“, rekao je ministar Ružić.

Među lokalnim samoupravama koje su ispunile sve uslove konkursa i teme svojim meštanima stvorili uslove za bolje i lakše funkcionisanje i unapređenje kvaliteta usluga, nalazi se i opština Žagubica koji će uz pomoć ovih sredstava pokrenuti projekat rekonstrukcije Doma kulture u najvećem naselje u opštini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts