петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Prezentovana “Tehnologija toplotne razgradnje organskih ulaznih materija u zatvorenom sistemu

Kladovo: Prezentovana “Tehnologija toplotne razgradnje organskih ulaznih materija u zatvorenom sistemu

“Tehnologija toplotne razgradnje organskih ulaznih materija u zatvorenom sistemu” tematski je naziv  prezentacije koja je održana u Kladovu. Reč je o tehnološkom procesu koji se odvija po najvišim svetskim standardima. Na stručnom skupu govorili su gosti iz Mađarske Imre Šarkozi, Sabo Mikloš i Frankl Laslo.

Ovo je jedinstvena tehnologija koja se razvijala i usavršavala desetak godina, prednost ove u odnosu na slične i poznate tehnologije su  te što se  organski otpad razgrađuje u zatvorenom sistemu tako da je emisija štetnih materija minimalna, gotovo da je i nema, čulo se na ovom prezentaciji. “ Druga prednost je što je sama tehnologija modularna, što znači da je moguće proširiti ili smanjiti postrojenje u zavisnosti od količine proizvedenog otpada“, kaže Frankl Laslo regionalni menadžer WTS ECO GROUP.

“ Srbija ima obavezu prema Evropskoj uniji da do 2027. godine reši pitanje otpada, mi trenutno razmatramo mogućnosti koje bi građanima Kladova bile najisplativije kada je u pitanju upravljanje otpadom“, rekao je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Da potsetimo, skupština opštine Kladovo donela je odluku o istupanju iz projekta „Regionalne deponije Halovo“,  obrazlažući ovu odluku činjenicom da otpad mora da se vozi 130 kilometara od Kladova do Halova, što bi bila astronomska cena za sve građane Kladova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts