среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Konferencija povodom realizacije projekta „Carpathians Connects”

Kladovo: Konferencija povodom realizacije projekta „Carpathians Connects”

U Kladovu je održana konferencija u okviru realizacije projekta “Carpathian Connects”. Cilj projekta je podrška razvoju lokalnom turističkom poslovanju i održivo korišćenje prirodnog i kulturnog nasleđa kroz izradu okvira i smernica i sprovođenje edukacija za novi turistički proizvod u prekograničnom planinskom turizmu.

U okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija otpočela je realizacija projekta „Carpathians Connects”. Partneri koji realizuju projekat su RARIS i Rumunska asocijacija za inovacije i transfer tehnologija – filijala Mehedinci, a korisnici projekta u istočnoj Srbiji su opštine Kladovo, Majdanpek, Bor i Negotin. “ Obzirom da je jedan od zamajaca razvoja opštine Kladovo turizam, ovakav projekat je za nas više nego dobro došao“, kaže zamenik predsednika opštine Kladovo Dragan Novaković.

Projekat se realizuje u Borskom okrugu u Srbiji i i okruzima Karas Severin i Mehedinci u Rumuniji, a vrednost projekta je 230 hiljada evra.

Cilj projekta je podrška razvoju lokalnom turističkom poslovanju i održivo korišćenje prirodnog i kulturnog nasleđa obezbeđujući okvir, smernice i edukacije za novi turistički proizvod u prekograničnom planinskom turizmu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts