четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Knjaževac: U 2018. godini realizacija brojnih projekata u opštini Knjaževac!

Knjaževac: U 2018. godini realizacija brojnih projekata u opštini Knjaževac!

Nešto više od 997 miliona dinara iznosi Budžet opštine Knjaževac za narednu godinu, i sa time su se saglasili i odbornici lokalne skupštine na sednici održanoj 19. decembra. Prema projekcijama 14 odsto sredstava biće izdvojeno za investicije, te je kako kaže predsednik opštine Milan Đokić budžet u velikoj meri razvojni. Međutim pored investicija koje su planirane, predviđeno je da se u narednoj godni realizuju i neki projekti koji građane Knjaževca neće koštati ni dinara, poput projekta zamene javne rasvete. Pored toga, velika pažnja je usmerena i ka projektima prekogranične saradnje.

Knjaževac je jedna od tridesetak opština u Srbiji u kojoj će se kroz projekat „Euprogres“ koji finansiraju EU i Švajcarski SDC izvršiti zamena postojeće javne rasvete novim led sijalicama, što će u godinama koje dolaze ostvariti značajne uštede u opštinskoj kasi. Predsednik opštine Milan Đokić za našu televiziju kaže da će se taj posao realizovati kroz projekat javno – privatnog partnerstva, te da to građane Knjaževca neže koštati ni jedan dinar.

Opština Knjaževac je u proteklom periodu posebnu pažnu usmerila ka projektima prekogranične saradnje, za koje Predsednik opštine kaže da imaju svoju svrhu, pre svega da poboljšaju saradnju među ljudima koji žive sa obe strane granice, bilo da se radi o Bugarskoj ili Rumuniji. „Kroz realizaciju tih projekata, bilo da su većih ili manjih razmera, izgrađena su neka lična prijateljstva što predstavlja jednu pozitivnu posledicu te saradnje“, ističe Đokić.

Pored navedenog, treba istaći i to da će u sledećoj godini iz opštinske kase biti izdvojeno milion i po dinara za početak radova na izradi programa komasacije. Programom će biti obuhvaćena čitava dolina Timoka, blizu četiri hiljade hektara, a prema rečima nadležnih, taj program će trajati tri godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts