петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: Odbornici SO Kladovo usvojili su odluku o budžetu opštine za 2018. godinu

Kladovo: Odbornici SO Kladovo usvojili su odluku o budžetu opštine za 2018. godinu

Odbornici SO Kladovo usvojili su odluku o budžetu opštine za 2018. godinu, koji iznosi 885.426.922 dinara. Na Dnevnom redu pretposlednjeg ovogodišnjeg skupštinskog zasedanja bila je i analiza  Pravilnika o raspodeli troškova toplotne energije  sa zajedničkog  mernog mesta  u toplotno-predajnoj stanici kao i  Kadrovski plan  kojim se reguliše broj zaposlenih u opštinskoj upravi u 2018. godini, koji sadrži ukupno 107 izvršilaca. Obrazlažući jedan od najvažnijih dokumenata koje skupština usvaja, budžet za narednu godinu, u ime predlagača predsednik opštine Radisav Čučulanović rekao je da je pred odbornicima odgovoran zadatak od čije odluke zavisi i funkcionisanje lokalne samouprave u narednoj godini. Budžet za narednu godinu veći je za desetak procenata u odnosu na ovogodišnji, određene pozicije su uvećane poput sredstava koja će biti izdvojena za mesne zajednice, gde je primetno uvećanje od 14 miliona dinara, ono na šta je predsednik Čučulanović posebno skrenuo pažnju jeste i činjenica da će sledeće godine biti izdvojeno 35 milona  dinara za pripremu projektne dokumentacije.

Slaviša Tufajević predsednik SO Kladovo ističe da je usvajanjem ovakvog budžeta ješ jednom pokazana briga o svim korisnicima budžeta. Ovom prilikom je usvojen novi  Statut Organizacije za turizam  i kulturu opštine Kladovo, očekuje se da će poslednja sednica SO Kladovo u ovoj godini na čijem će dnevnom redu biti četiri tačke, a koja će ujeno biti i svečana, biti održana 29. decembra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts