петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: 45. tradicionalna kulturno-umetnička i sportsko-rekreativna manifestacija “Hajduk Veljkovi dani” u Lenovcu

Zaječar: 45. tradicionalna kulturno-umetnička i sportsko-rekreativna manifestacija “Hajduk Veljkovi dani” u Lenovcu

U subotu, 12. avgusta u Lenovcu biće održana 45. tradicionalna kulturno-umetnička i sportsko-rekreativna manifestacija “Hajduk Veljkovi dani”.

Kako je planirano, manifestacija počinje u 8 sati polaganjem cveća na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Zaječaru.

Polaganje cveća na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Lenovcu zakazano je za 8.50, nakon čega će uslediti Sveta liturgija u Hramu prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Lenovcu. Svetu arhijerejsku liturgiju služiće Negovo Preosveštenstvo Episkop Timočki, gospodin Ilarion sa sveštenstvom i crkvenim horom.

U nastavku programa, biće organizovan turir u malom fudbalu a biće održana i sportska takmičenja za hajdučkog harambašu, štitonošu i bećara.

Discipline u kojima će se takmičari nadmetati su bacanje kamena sa ramena, skok u dalj iz mesta, trka seoskim sokacima – 600 metara, penjanje uz drveni stub za što kraće vreme, obaranje na brvnu, bacanje potkovice(preciznost), prenošenje balvana od 50kg na 30metara – za što kraće vreme.

Tačno u 20 sati, na letnjoj pozornici kod igrališta u Lenovcu, počinje večernja priredba. I ove godine, biraće se najlepša hajdučka lepotica, prva i druga pratilja i proglašenje pobednika.

Nakon toga je planirana dodela nagrada najuspešnijima u sportskom nadmetanju i objavljivanje sponzora.

Related posts