четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U okviru programa „Negotinsko leto 2017.“ na Kusjaku je dočekana dunavska regata.

U okviru programa „Negotinsko leto 2017.“ na Kusjaku je dočekana dunavska regata.

16. Dunavska regata od Tekije do HE “Đerdap 2″, duga 92 kilometara, završena je na plaži Kusjak na veštačkom jezeru druge po veličini fabrike struje na Dunavu u našoj zemlji. Kako organizatori ističu cilj ove manifestacije je da se afirmišu sportovi na vodi i turistički potencijali opština Kladovo i Negotin.

Dunavom do krajnjeg odredišta, uz nekoliko pauza plovilo je oko 30 nautičara.Prema rečima Vukašina Radića predsednika kajakaškog kluba Tekija koji je i organizator regate, ovogodišnji plovni karavan je najmalobrojniji u odnosu na ranije godine, ali na kraju najvažnije da je misija ispunjena i da su stigli do cilja.

Pored zaljubljenika u Dunav i sportove na vodi iz istočne Srbije, ove godine su u ovom plovnom maratonu učestvovali i prijatelji iz pomoravlja.

Ova manifestacija opstaje više od deceniju i po na zadovoljstvo svih ljubitelja sportova na vodi. Nautičari su na samom startu imali loše vreme, vetar koji je duvao toga dana ugrozio je bezbednost učesnika regate, te su mnogi i odustali. Za sve ove godine od kada Đerdapska regata postoji, nikada nautičari nisu imali nepovoljne vremenske prilike kao ove godine. Kako kažu organizatori nakon borbe sa vetrom, plovni put je nastavljen sve do Kusjaka , gde je za njih u organizaciji TO opštine Negotin priređen zanimljivi doček.

Related posts