субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Spomen kuća Narodnog heroja iz Laznice biće dostupna posetiocima

Spomen kuća Narodnog heroja iz Laznice biće dostupna posetiocima

U Beogradu je u utorak, 11. aprila, potisan protokol o saradnji potomaka Narodnog heroja iz Laznice Jovana Šerbanovića, Slobodana i Jovana Šerbanovića, sa predsednikom opštine Žagubica Safetom Pavlovićem, a narednih dana uslediće i potpisivanje Ugovora čime će, i zvanično spomen kuća jedne od najistaknutijih ličnosti sa ovih prostora i najvažniji kulturno istorijski spomenik iz narodnooslobodilačkog rata, biti dostupan javnosti i turističkoj eksploataciji, što će biti korak i ka oživljavanju ovog kraja i ka njegovom predstavljanju u pravom svetlu.

Jovan i Slobodan Šerbanović, istaknuti intelektualci Beograda, upriličili su potpisivanje protokola u prostorijama ‘’Energoprojekta’’, gde je jedan od potomaka, Jovan Šerbanović, bio direktor i radnik, a i sada radi kao savetnik direktora. Potpisivanju protokola prisustvovao je i generalni direktor ove kompanije, gospodin Vladimir Milovanović.

O značaju saradnje sa porodicom Šerbanović koja je svoje potpuno poverenje poklonila opštini Žagubica, govorio je i predsednik opštine Safet Pavlović, koji je istakao važnost poštovanja svoje prošlosti i izrazio svoje zadovoljstvo saradnjom sa porodicom Šerbanović, kao i zahvalnost na ukazanom poverenju i gostoprimstvu.

Potpisivanje Ugovora uslediće narednih dana u Žagubici, a sigurno je da jedino poštujući svoje korene i svoju prošlost možemo izgrađivati viziju vlastite budućnosti.

Izvor : zagubica.org.rs

 

Related posts