среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Predsedniku opštine Žagubica dodeljeno prestižno priznanje u kategoriji najbolje lokalne samouprave

Predsedniku opštine Žagubica dodeljeno prestižno priznanje u kategoriji najbolje lokalne samouprave

Najznačajnije društveno priznanje u našoj zemlji, ‘’Kapetan Miša Anastasijević’’ koje zajednički dodeljuju agencija ‘’Medija invent” iz Novog Sada, novosadski i beogradski univerzitet, ove godine u kategoriji ‘’Najbolja lokalna samouprava Braničevskog okruga’’ pripalo je predsedniku opštine Žagubica, gospodinu Safetu Pavloviću, kao istaknutom predsedniku, društvenom i javnom radniku, koji se ističe radom i poslovnom vizijom u pravcu razvoja i prosperiteta regiona Braničeva, Podunavlja i cele Srbije – stoji u obrazloženju eminentnog žirija- predstavnika dva najznačajnija i najpriznatija univerziteta u našoj zemlji.

Priznanje se dodeljuje i u drugim kategorijama – najistaknutijim privrednicima, državnim preduzećima, obrazovnim institucijama i istaknutim pojedincima za izuzetan profesionalizam i kvalitet iskazan u radu. Svečana dodela priznanja svim dobitnicima iz Braničevskog okruga – diploma i zlatnika sa likom istaknutog srpskog trgovca i dobrotvora – Miše Anastasijevića iz 19.veka, održana je u četvrtak, 30.marta u sali KPC ‘’Jovan Šerbanović” u Žagubici, koja je bila mala da primi sve zainteresovane posetioce.

Predstavnicima privrednika, stvaralaca, medija, gostiju i meštana opštine Žagubica, najpre se obratio gospodin Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog okruga, koji je, pozdravivši sve prisutne, izrazio svoje zadovoljstvo što se nalazi u Žagubici, najboljoj lokalnoj samoupravi u Braničevskom okrugu – drugom po veličini u našoj državi i među dobitnicima najvrednije nagrade, iz našeg regiona.

Odmah potom, usledilo je obraćanje predsednika opštine Žagubica, Safeta Pavlovića, kao ovogodišnjeg dobitnika priznanja u kategoriji – najbolja lokalna samouprava, koji je kao domaćin, pozdravio sve goste u prepunoj sali, što je, kako je istakao, još jedna potvrda da lokalna samouprava dobro radi. Podsetio je i da je opština Žagubica jedina u Srbiji koja je omogućila besplatan boravak dece u vrtiću za sve uzraste i besplatan prevoz na celokupnoj teritoriji naše opštine, što su činjenice koje same po sebi dovoljno govore da je nagrada otišla u prave ruke.

Imajući u vidu staru izreku: ‘’Da bi neko mogao da bude vrhunski u nečemu, najpre mora biti vrhunski čovek’’, priznanje, čija je dodela na republičkom nivou zakazana za 7.april u Novom Sadu, a za koje konkurišu i svi dobitnici kojima su nagrade uručene u Žagubici, dobija svoj potpuni značaj i suštinsko određenje.

Izvor : zagubica.org.rs

Related posts