петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Poljoprivrednim proizvodjačima u Boljevcu podeljena koncentrovana stočna hrana

Poljoprivrednim proizvodjačima u Boljevcu podeljena koncentrovana stočna hrana

Poljoprivrednim proizvodjačima u Boljevcu, koji do sada nisu bili obuhvaćeni Programom podrške Evroske unije za štetu od elementarnih nepogoda, podeljeno je oko stotinu tona koncentrovane stočne hrane, a pomoć je dobilo 338 domaćinstava. Od proleća prošle godine, ovim Programom je bilo obuhvaćeno blizu hiljadu proizvodjača na području opštine Boljevac, a ukupna vrednost pomoći je oko dvesta hiljada evra.

Raspodelom koncentrata za ishranu stoke, završen je Program pomoći Evropake unije, namenjene domaćinstvima koja su prethodnih godina pretrpela štetu od poplava i drugih nepogoda. Ovoga puta, za boljevačke proizvodjače je obezbedjeno 108 tona koncentrata za ishranu goveda, svinja i živine, a pakete je dobilo 338 malih proizvodjača. 

Od početka prošle godine, na boljevačkom području pomoć je dobilo oko 950 malih proizvodjača, a paketi su sadržali semenski materijal, veštačko djubrivo, sadnice voća, plastenike i opremu za navodnjavanje. Ukupna vrednost pomoći iznosi oko dvesta hiljada evra. Osim paketa, za poljoprivredne proizvodjače je organizovana i obuka na temu prilagodjavanja proizvodnje sve izraženijim klimatskim promenama, a ceo projekat je raelizovala Svetska organizacija za hranu – FAO u saradnji sa lokalnom samoupravom u Boljevcu.

Related posts