субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Druženje sa Violetom Babić piscem za decu i mlade

Druženje sa Violetom Babić piscem za decu i mlade

Violeta Babić, profesor srpskog jezika, leksikograf, lektor, urednik, pisac knjiga za decu i mlade, gostuje u Kladovu dana 24. aprila 2017. godine sa početkom u 11,30 časova u prostoru biblioteke, gde će se družiti sa učenicima osnovnoškolskog uzrasta i razgovarati o svojim knjigama „365 i 366 jezičkih crtica“.

Želite li da se pravilno izražavate i da pišete bez grešaka? Volite li srpski jezik? Da li i dalje na Fejsbuku svakodnevno pratite Jezičke crtice autorke ove knjige? Ako je odgovor DA na bar jedno od ovih pitanja, znači da ste spremni za nastavak! Veliki uspeh prve knjige pokazao je da postoji ogromno interesovanje za jezik i pravopis, a Violeta Babić je rešila da vam i novom knjigom – 366 jezičkih crtica – punom slikovitih i duhovitih primera, na razumljiv način objasni gramatičke i pravopisne zavrzlame.

Poziv za književno druženje upućen je za sve generacije koji žele da obogate svoj jezik, pravopis i gramatiku. Dobro nam došli!

Književni susret je organizovan u okviru programa obeležavanja Dana opštine Kladovo (26. april) povodom 150 godina (1867/2017) od kada je turska vlast predala ključeve srednjovekovne tvrđave Fetislam na upravu knezu Mihailu Obrenoviću a Srbija dobila državnost.

Izvor: kulturakladovo.rs

 

Related posts