петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Premijera predstave „Idem u lov“ 2. februara (VIDEO)

Premijera predstave „Idem u lov“ 2. februara (VIDEO)

Dok se scenografija i kostimi još uvek spremaju, osmoro glumaca na sceni zaječarskog pozorišta uvežbava tekst za predstavu „Idem u lov“. Duhovit i dinamičan komad govori o bračnom paru iz prve polovine 20. veka koji se suočava sa preljubom i osvetom. Iako je tekst pisan pre više od 100 godina tema je obrađena tako da bude bliska i današnjem vremenu, te publika može očekivati jedno osveženje u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Premijera ove predstave najavljena je za Dan pozorišta 2. februara. 

Pod izgovorom, da ide u lov, gospodin Dišotel ide svojoj ljubavnici, a njegova žena rešava da mu se osveti, iskoristivši udvaranje najboljeg prijatelja svog supruga, doktora i pesnika Morisea.

Ovaj komad, čiji je tekst napisao Žorž Fejdo, dva puta u istoriji postavljan je u zaječarskom pozorištu. Prvi put 1966. godine, kada ga je režirao Milan Bogosavljević, a drugi put 1989. godine, u režiji Stevana Žigona. U najnovijem izdanju glumačku ekipu čine Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković i Branislav Mijatović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts