петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Javni poziv za nabavku novog traktora (VIDEO)

Javni poziv za nabavku novog traktora (VIDEO)

Početkom godine raspisan je javni poziv za nabavku novog traktora. Proizvođači tako mogu da uz pomoć podsticajnih sredstava Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obnove dotrajalu mehanizaciju obave nabavku novog traktora snage do 60 kilovata, sa standardnim delovima, uređajima i opremom, uključujući pripadajuću i traktorsku kabinu.

Pored opštih uslova, proizvođači bi trebalo da u Registru poljoprivrednih gazdinstava imaju upisano, ukoliko se bave biljnom proizvodnjom na primer, najviše do 5 ha voća na otvorenom, a ratari površine do 2ha pod ha žitaricama,industrijskim i krmnim biljem.

Takođe se moraju pridržavati i drugih obaveza korisnika podsticaja, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Krajnji rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novog traktora je 29. maj 2020. godine. Inače, nabavka novog traktora do sada je bila subvencionisana jedino preko IPARD-a.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts