петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Završena sanacija krova i zamena oluka u PU „Pčelica“

Završena sanacija krova i zamena oluka u PU „Pčelica“

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, zahvaljujući projektu koji je odobrio je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, zavšeni su radovi na rekonstrukciji dela krovne konstrukcije i zamena oluka na tzv. objektu 2. Vrednost ovih radova je oko pet miliona dinara, od čega je učešće lokalne samouprave 20%.

Radovi nan rekonstrukciji dela krovne konstrukcije, zameni oluka, kao i sanaciji fasade u delu krova i oko oluka vredni su oko pet miliona dinara. Sredsta su obezbeđena kroz projekat koji je finasijski podržan od strane Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, uz učešće opštine Negotin u iznosu od 20%. Kako ističe predsednik opštine Vladimir Veličković ulaganja u vrtiće širom zemlje je pre svega plan Vlade Srbije koji je lokalna samouprava ispoštovala, a briga o najmlašima, kaže veličković mora biti prioritet svima.

„Sem ovog, u predškolskoj ustanovi nadaju se podršci za još neke projekte, kojima bi pored ostalog bila sanirana i kupatila, koja nisu renovirana od izgradnje samog objekta“, naglasila je direktorka Radmila Madžarević.

„Obuhvat dece je iz godine u godinu sve veći, i iznosi od 90% – 93%, što podrazumeva i popularnu cenu boravka dece u vrtiću“, kaže direktorka Madžarević, dodajući da se čeka samo na prijem dece u jaslene grupe ali da to ne podrazumeva neku ozbiljniju listu čekanja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts