четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Učenička kompanija koja izrađuje razne modele origami tehnikom (VIDEO)

Učenička kompanija koja izrađuje razne modele origami tehnikom (VIDEO)

Papir, makaze i vredne ruke savršena su kombinacija za pravljenje ždrala, srca ali i raznih 3D modela origami tehnikom. Troje učenika Tehničke škole u Zaječaru već nekoliko godina svoju kreativnost iskazuju upravo na taj način, a svoje umeće su usavršili do te mere da ono šta oni naprave ljude ostavlja bez daha. Oni kroz učeničku kompaniju, koju su osnovali pre 3 godine, uče o preduzetništvu.

Kako bi nastala bilo koja figura origami tehnikom prvo mora da se pripremi papir. Milica Krstić, koja je svojim drugovima pokazala origami tehniku, skoro je napravila maketu vuka koju je videla na internetu. Da bi stojao čvrsto morala je dodatno da ga ojača iznutra, a kako i sama kaže trebalo joj je dosta vremena i truda kako bi taj projektat završila.

U Tehničkoj školi postoji još 4 sličnih kompanija, a njihovi mentori su profesori koji im stalno pomažu svojim znanjem i savetima. Jedan od njih je profesor Dejan Nikolić.

Ovi učenici trenutno rade na nekoliko komplikovanih projekata, imaju velike planove za budućnost, a neki od njih veoma su humani. Do sada su više puta učestvovali na takmičenju učeničkih kompanija u Nišu, a svoje proizvode prezentuju i preko instagram stranice. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts