уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je obeležen Svetski dan srca (VIDEO)

U Zaječaru je obeležen Svetski dan srca (VIDEO)

Statistika pokazuje da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti, kako u svetu, tako i u Srbiji. Svetski dan srca obeležava se 29. septembra, a tim povodom preventivni pregledi na gradskom trgu u Zaječaru organizovani su nešto ranije. Ovakve akcije uvek privuku veliki broj Zaječaraca koji na taj način mogu izmeriti krvni pritisak, koncentraciju šećera u krvi, ali i da dobiju neophodne informacije kako da sačuvaju i poboljšaju svoje zdravlje.

Prema rečima doktorke Ivane Ćirić postoje faktori rizika na koje možemo da utičemo kako bismo delovali preventivno na pojavljivanje kardiovaskularnih bolesti.

Ove godine Svetski dan srca se obeležava pod sloganom „BUDI HEROJ SVOGA SRCA” sa željom da se stvori globalna zajednica Heroja naših srca. To su ljudi iz svih sfera života širom sveta koji sada deluju kako bi oni i njihove porodice živeli zdravijim životom. Oni su se obavezali da će pripremati zdrave obroke i da će se pravilno hraniti, da će svojim primerom pokazati deci kako da budu fizički aktivnija, da će zabraniti pušenje u svojoj kući/stanu i pomoći drugima da prestanu sa ovom lošom navikom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts