субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru ponovo moguć porođaj uz pomoć epidurala (VIDEO)

U Zaječaru ponovo moguć porođaj uz pomoć epidurala (VIDEO)

Tijana Stojanović je uz pomoć spinalne anestezije rodila Viktora, teškog 4kg 900 grama. Samo 20 minuta nakon porođaja ona je kroz osmeh pričala o svom porođaju.

U zaječarskom Zdravstvenom centru prvo se vrši razgovor sa trudnicama. Na taj način one se upoznaju sa prednostima, manama i procesom koji ih očekuje. Dijana Stanojević jedna je od žena koje su se odlučile na porođaj uz pomoć epiduralne anestezije.

Uz saradnju sa doktorom Ivanom Veličkovićem, koji radi u Bruklinu, odnedavno je ovaj tip anestezije ponovo uveden na ginekološko-akušersko odeljenje u Zdravstvenom centru Zaječar.

Porođaj uz pomoć epidurala u Zaječaru se vršio od 2003. godine, ali je zbog tehničkih problema obustavljen. Nakon više godina zaječarskim porodiljama opet se pruža ova mogućnost.

Tokom redovnih poseta ginekologu trudnice dobiju informacije o mogućnostima bezbolnog porođaja koje im ova ustanova može pružiti. Nakon urađenih analiza sledi razgovor sa anesteziologom, rekao je doktor Kalinović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts