26 januara, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo. Prilikom posete je obišao i renoviranu OŠ Vuk Karadžić u čiju je rekonstrukciju utrošeno 130 milion dinara obezbeđenih od Vladine kancelarije za javna ulaganja, dok je lokalna samouprava za opremanje kabineta izdvojila četiri milona dinara. Ministar je ovom prilikom najavio i da će u narednom periodu biti preduzete određene mere kako bi đaci u školama u Srbiji imali zdrave obroke.

„Uslovi za školovanje đaka u našoj zemlji moraju biti potpuno jednaki, bez obzira u kom delu zemlje učenici žive“, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević prilikom obilaska osnovne škole Vuk Karadžić u Kladovu. On je dodao da je u proteklom periodu od stupanja na dužnost ministra prosvete obišao oko 80% obrazovnih ustanova u našoj zemlji, ističući da je slika sa terena verodostojnija od izveštaja koji stižu ministarstvu.

Osnovna škola Vuk Karadžić u Kladovu sa izdvojenim odeljenjima ima ukupno 859 učenika, od kada je škola izgrađena šezdesetih godina prošlog veka, pa do sada nije realizovana nijedna značajnija investicija u obnovu školske zgrade, rekla je direktorica pomenute škole Gordana Jovanović, ističući značaj realizacije ovog projekta.

Lokalna samouprava je za opremanje kabineta izdvojila oko 4 miliona dinara a ulagati u obrazovanje je ulaganje u našu budućnost istakao je član privremenog organa opštine Kladovo Saša Nikolić.

Kako bi se prevenirale razne bolesti koje su svojstvene deci, kako u predškolskom tako i u školskom uzrastu, a čiji je uzrok nepravilna ishrana pokrenuta je inicijativa koja je usaglašena sa pravilnikom o zdravoj ishrani dece, da se u školama u Srbiji obezbede zdravi obroci za školarce, najavio je na kraju svoje posete Kladovu Ministar Šarčević.On je rekao da je sledeći zadatak osposobiti već postojjeće i opremiti nove kuhinje u školama kako bi se postigao željeni cilj. Inače planirano je i da škole koje imaju kuhinje sa većim kapacitetima pripremaju hranu i distribuiraju je ostalim obrazovnim ustanovama koje takve uslove nemaju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

About The Author

Related posts