среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je opštinu Kladovo. Prilikom posete je obišao i renoviranu OŠ Vuk Karadžić u čiju je rekonstrukciju utrošeno 130 milion dinara obezbeđenih od Vladine kancelarije za javna ulaganja, dok je lokalna samouprava za opremanje kabineta izdvojila četiri milona dinara. Ministar je ovom prilikom najavio i da će u narednom periodu biti preduzete određene mere kako bi đaci u školama u Srbiji imali zdrave obroke.

„Uslovi za školovanje đaka u našoj zemlji moraju biti potpuno jednaki, bez obzira u kom delu zemlje učenici žive“, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević prilikom obilaska osnovne škole Vuk Karadžić u Kladovu. On je dodao da je u proteklom periodu od stupanja na dužnost ministra prosvete obišao oko 80% obrazovnih ustanova u našoj zemlji, ističući da je slika sa terena verodostojnija od izveštaja koji stižu ministarstvu.

Osnovna škola Vuk Karadžić u Kladovu sa izdvojenim odeljenjima ima ukupno 859 učenika, od kada je škola izgrađena šezdesetih godina prošlog veka, pa do sada nije realizovana nijedna značajnija investicija u obnovu školske zgrade, rekla je direktorica pomenute škole Gordana Jovanović, ističući značaj realizacije ovog projekta.

Lokalna samouprava je za opremanje kabineta izdvojila oko 4 miliona dinara a ulagati u obrazovanje je ulaganje u našu budućnost istakao je član privremenog organa opštine Kladovo Saša Nikolić.

Kako bi se prevenirale razne bolesti koje su svojstvene deci, kako u predškolskom tako i u školskom uzrastu, a čiji je uzrok nepravilna ishrana pokrenuta je inicijativa koja je usaglašena sa pravilnikom o zdravoj ishrani dece, da se u školama u Srbiji obezbede zdravi obroci za školarce, najavio je na kraju svoje posete Kladovu Ministar Šarčević.On je rekao da je sledeći zadatak osposobiti već postojjeće i opremiti nove kuhinje u školama kako bi se postigao željeni cilj. Inače planirano je i da škole koje imaju kuhinje sa većim kapacitetima pripremaju hranu i distribuiraju je ostalim obrazovnim ustanovama koje takve uslove nemaju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts