субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Kladovo: 52 milijarde dinara sledeće godine za Srpski agrar,izjavio u Kladovu Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

Kladovo: 52 milijarde dinara sledeće godine za Srpski agrar,izjavio u Kladovu Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom posete opštini Kladovo, pozvao je poljoprivredne proizvođače iz ovog kraja da u većem broju konkurišu za podsticaje koje daje resorno ministarstvo, obzirom da je u ovoj godini bilo izuzetno malo aplikacija iz ovog kraja. On kaže da će iznos sredstava namenjenih za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u sledećoj godini iznositi 52 milijarde dinara, što je oko 7 milijardi više nego ove godine.

Zadatak Ministarstva poljoprivrede ali i lokalne samouprave je da u narednom periodu rade na popularizaciji mera za podsticaj poljoprivredne proizvodnje”, rekao je ministar Nedimović nakon sastanka sa predstavnicima privremenog organa opštine Kladovo. On je pozvao sve poljoprivredne proizvođače iz ovog kraja da u što većem broju apliciraju za novac koji republika daje za pospešivanje poljoprivredne proizvodnje.

Opština Kladovo je u 2018. godini za podsticaje u poljoprivredi iz lokalnog budžeta opredelila 15,6 miliona dinara, istakao je Saša Nikolić član privremenog organa opštine Kladovo napominjući da bi ta sredstvo u sledećoj godini mogla da budu i veća.

Opština Kladovo pored turizma i male privrede, svoj zamajac razvoja vidi i u poljoprivredi što potvrđuje i 130 rešenja o dodeli opštinskih subvencija u ovoj godini. Poruka sa ovog sastanka je da će u sledećoj godini novac namenjen agraru u opštini Kladovo biti znatno veći, što bi trebalo da podstakne i mlade ljude da se opredele za poljoprivrednu proizvodnju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts