четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Trideset i četvoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Zaječara ostvarili su pravo na subvencije za nabavku kvalitetnih grla junica, ovaca i koza!

Trideset i četvoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Zaječara ostvarili su pravo na subvencije za nabavku kvalitetnih grla junica, ovaca i koza!

Trideset i četvoro poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Zaječara ostvarili su pravo na subvencije za nabavku kvalitetnih grla junica, ovaca i koza, koje grad Zaječar omogućuje u ovoj godini kroz razne konkurse za razvoj i podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

Onim konkursom predviđeno je 5 miliona dinara a odobreno je 2,7 miliona. Za nabavku junica visina subvencije je do 70% ukupnog iznosa, dok za nabavku kvalitetnih grla ovaca i koza visina subvencije iznosi 80%.

„Onim konkursom predviđeno je 5 miliona dinara a odobreno je 2,7 miliona, Iz razloga što nije bilo više prijavljenih ali svi oni koji su ispunili uslove konkursa, njima su sredstvo odobrena. Grad na ovaj način pomogao poljoprivrednicima da nabave 164 grla ovaca i jagnjadi 12 grla koza i šest junice ili ženske teladi“, istakla je Vesna Stanković članica veća grada Zaječara zadužena za poljoprivredu.

Grad je ove godine u poljoprivredu uložio 15 miliona dinara, što je dvostruko više ulaganja nego prethodne godine“, poručila Stanković.

Trenutno je u toku:

KONKURS ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA U OBLASTI VOĆARSTVA ZA JESENjU SADNjU NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA ZA 2018. GODINU

Dodeljuju se bespovratna sredstva za sufinansiranje kupovine kvalitetnog sertifikovanog sadnog materijala, sadnica voćaka svih voćnih vrsta od registrovanih proizvođača. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po konkursu za voćarstvo u 2018. godini iznosi 4.034.787,00 rsd. Bespovratna sredstva se utvrđuju u iznosu do 70% od vrednosti investicije (bez PDV-a), a maksimalno do 100.000,00 dinara po investiciji/ korisniku.Konkurs je otvoren do 30.11.2018 godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts